Zana Vejte Snegovi
In 1985, Jovićević and Živanović reunited Zana with the new vocalist, Nataša Gajović.[3] With the album Zana, unofficially known as Crvene lale (Red Tulips), released in 1985 and produced by Saša Habić, they moved towards pop and pop rock sound .[3] The album brought the hit "A što, a što" ("Why, Oh Why").[3] Their next album, Otkinimo noćas zajedno (Let's Get Crazy Tonight Together), released in 1987 and produced by Dušan Petrović "Šane", brought folk-inspired hit "Vejte snegovi" ("Fall Heavily, Snows"), which featured Boki Milošević on clarinet.[3] The 1988 album Zana, produced by Tini Varga, featured Mladen Vojičić Tifa and Laza Ristovski as guest musicians.[3] The album brought hits "Oženićeš se ti, udaću se ja" ("You Will Get Married, I Will Get Married"), "Vojna pošta" ("Military Post") and "Vlak" ("Train").[3]
Zana Vejte snegovi
Croatian and Yugoslav singer Tereza Kesovija recorded a French language version of the song "Dodirni mi kolena", entitled "Danse avant de dormir", in the 1980s.[3] The song "Mladiću moj" was covered by Serbian pop punk/power pop band Oružjem Protivu Otmičara on their 1996 album BarbieCue.[3] The song "Dodirni mi kolena" was covered by Croatian pop singer Severina on her 1999 album Ja samo pjevam (I just sing)[3] and by Serbian pop punk band Lude Krawe on their 2007 cover album Sve tuđe (Everything by the Others).[13] The song "Vejte snegovi" was covered by Bosnian progressive metal band Heaven Rain on their 2012 album Second Sun[14] and by Serbian jazz duo Lidija Andonov & Andy Pavlov on their album Mlad & Radostan - Homage to Yugoslav Music from the 80s and Beyond (Young & Joyful - Homage to Yugoslav Music from the 80s and Beyond).[15]
U tom period nastao je jedan od najveći hitova "Vejte snegovi" koji se nalazi na albumu "Otkinimo noćas zajedno" (1987). U ovoj pjesmi upečaljiva je klarinetska dionica u izvedbi čuvenog Bokija Miloševića.
Božidar Boki Milošević bio je jedan od najboljih srpskih i jugoslovenskih muzičara, a na svom klarinetu izveo je mnoga nezaboravna dela. Mnogi od nas pamte njegovu saradnju sa grupom "Zana", kada je svirao u njihovom hitu "Vejte snegovi".
Novo viđenje "Vejte snegovi" aražmanski su postavili Darko Dimitrov i Petar Danilović, a spot čiji je reditelj Dragan Jereminov objavljen je uz podršku platforme Srbija stvara, čiji je Kovačević ambasador.
Osnivač grupe Radovan Jovićević je napustio sastav 1999. godine i preselio se u SAD. Grupa je 2006. objavila album Kao nekad na kojem su se našli stariji hitovi Dodirni mi kolena i Vejte snegovi u svojim dance pop remiksevima. Album je donio i jednu suradnju sa pijanistom Goranom Dimšićem Dime u baladi "Znaš li šta je ljubav ?". 041b061a72